Podcast

‘Hoe langer je ze opsluit, hoe gevaarlijker je ze mogelijk maakt’: hoe ga je om met mensen als Dave De Kock? – Tom Vander Beken

Dave De Kock wordt samen met zijn partner verdacht na het tragische overlijden van de 4-jarige Dean. De Kock zat eerder al een gevangenisstraf van tien jaar uit voor onmenselijke behandeling van zijn stiefzoontje Miguel, met de dood tot gevolg. Tien jaar cel en dan weer op vrije voeten zonder verdere opvolging, had dit niet anders gekund? Wat drijft iemand ertoe om dit soort daden te plegen en hoe voorkom je dat ze het opnieuw kunnen doen? In deze podcast ,gemaakt door Dries Vermeulen, is onze Tom Vander Beken te gast en geeft hij meer duiding over deze situatie. (Gepubliceerd door Duidelijk, een podcast van De Morgen)

Moeten we alle drugs legaliseren? – Tom Decorte

Wist je dat onze drugswet al 100 jaar oud is? Het idee is dat we drugshandel én drugsgebruik het beste aanpakken door vraag én aanbod strafbaar te maken. Alleen…. dit blijkt dat niet te werken. De vraag is alleen maar gestegen en ook het aanbod aan drugs is groter dan ooit. Met ook véél drugscriminaliteit errond. Moet dat drugsbeleid dan niet radicaal anders aangepakt worden? Zou het beter zijn om drugs te legaliseren en reguleren? Tom Decorte legt de voor- en nadelen naast elkaar. (Gepubliceerd door Universiteit Vlaanderen)

Lessons and Reflections on Engaged Learning in the European Context: Forming mutual partnerships between university and community through the CaST Erasmus+ Initiative – Courtney Marsh

In deze podcast vertelt Courtney Marsh meer over het belang van gemeenschaps- en sociaal onderzoek, het maken van connecties over heel de wereld en de sociale impact door deze internationale samenwerkingen. Er wordt meer verteld over haar academische achtergrond en hoe ze zelf graag de kans had gekregen om deel te nemen aan zo’n project in haar eigen gemeenschap. Verder wordt er ook gepraat over haar passie voor les geven die ze ontwikkelde tijdens de onderzoeksprojecten. (Deze podcast is in het Engels.) (Gemaakt door A Dash of SaLT Podcast)

%d